Журналісти 1+1 поділилися результатами резонансного розслідування, яке стосується мільйонних розкрадань із бюджету Києва.

Про це повідомила телеведуча Алла Мазур у ефірі "ТСН Тиждень".

"Столична влада через підприємство-прокладку виводить з бюджету мільярди гривень. В цьому корупційному спруті перемішалися і годуються усі - від простих чиновників та їх кураторів до найвищого керівництва держави, яке, очевидно, віддало на відкуп столицю і отримує від цього дивіденди як розпил цих же мільярдів, але вже на своїх підприємствах. Розпил з присмаком російських куль, так би мовити", - йдеться у повідомленні.

"Розслідування несподівано вивело нас на завод чинного президента Порошенка - "Ленінську кузню", яка і на третій рік війни спокійно торгувала з Росією", - розповідає Алла Мазур.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

"Ми сподівалися вивести на чисту воду столичну будівельну мафію, достукатися до вищих владних кабінетів і показати їм, що відбувається у столиці, змусити діяти. Однак потім зрозуміли, що нам нікуди йти - адже вище кабінету президента нічого не має", - розповідає журналіст-розслідувач Сергій Гальченко.

"На початку 2016 року київська мерія проводить тендер на добудову 2 кілометрів Кільцевої дороги та розв'язки. Його виграє невідоме підприємство "Еко Буд Трейд". Ціна питання просто шалена 325 мільйонів гривень. У 2017 та 2018 роках мер Кличко приїздив на будівництво і кожного разу відкладав відкриття. Воно мало статися у 2019 році, однак об'єкт недобудований і досі. Більше того, за ці роки суму, яка мала піти на будівництво, було потроєно - наразі кошторис проекту - 1 мільярд 325 мільйонів гривень", - шокує Гальченко.

Розслідування показало "ланцюговий зв'язок" корупційних схем, і він веде від бюджету Києва до вищеназваної компанії "Еко Буд Трейд". Далі - більше - до заводу "Кузня на Рибальському" чинного президента Петра Порошенка, який отримав кошти від "Еко Буд Трейду".

Віталій Кличко і Петро Порошенко

"Отримавши гроші від "Еко Буд Трейду" - 1 мільярд гривень, перше, що мав зробити президентський завод - це придбати метало конструкції для з'їздів з подільського мосту. І робить це - але не в Україні,хоч у нас є кілька підприємств, які виготовляють подібні конструкції. Президентський завод замовляє їх в Росії - так, саме в Росії, з якою йде війна, та ще й оперуючи при цьому коштами київської громади", - резюмує журналіст.

Нагадаємо, Петро Порошенко присвоїв голові Служби безпеки України Василю Грицаку високе звання та нагородив орденом.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у ГПУ відреагували на неявку Петра Порошенка на допит.

Також Знай.ua писав про те, що британські архітектори подали в суд на корпорацію "Рошен".