Обраний президент України Володимир Зеленський, який поки ще не вступив у свої обов'язки, розповів про те, що планує змінити "Мінських формат" переговорів щодо тимчасово окупованої території Донбасу. Однак колишній помічник держсекретаря США Девід Краймер заявив, що новий формат допоможе Україні повернути ці території.

Про це він розповів у інтерв'ю виданню "Голос Америки".

Девід Краймер був також екс-главою правозахисної організації Freedom House, екс-аналітиком "Інституту Маккейна", а нині він - співробітник Міжнародного університету Флориди. На його думку, "Мінськ-2", який хоче перезавантажити новообраний президент, це вірний шлях до врегулювання конфлікту. Водночас американський експерт вважає, що Москва не погодитися допустити до переговорів ще і США з Британією.

Володимир Зеленський

"Я не впевнений, що росіяни на це погодяться. А якщо ні, то це, мабуть, означає, що "мінський процес" не працює. У США є чудовий перемовник – Курт Волкер, спеціальний представник Державного департаменту. Це ситуація, коли очевидні винуватець і жертва: винуватець – це путінська Росія, а жертва – Україна. Росія вторглася в Україну, а не навпаки", - розповів Краймер.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Експерт вважає, що необхідно посилити тиск на владу РФ. Лише після цього президент країни-агресора Володимир Путін зможе змінити свою позицію щодо Донбасу.

Мінські переговори

"Тому треба посилити міжнародний тиск на Кремль, щоб Росія поважала територіальну цілісність і суверенітет України. Путін не змінить своєї політики, поки не буде більшого міжнародного тиску і додаткових санкцій з боку США, Канади, ЄС. Ціна і наслідки для Кремля мають зрости", - підкреслив Девід Краймер.

Колишній помічник держсекретаря США нагадав, що "мінський процес" не включає Крим і наголосив на тому, що США не визнає незаконної анексії та окупації Криму.

Нагадаємо, що Володимир Зеленського закликали стратити всіх, хто заробляє на війні: "Народ йому аплодуватиме".

Як повідомляв "Знай.uа", Лобода, Басков, Топалов та інші привітали Зеленського: фото.

Також "Знай.uа" писав, Зеленський кинув виклик Путіну, - євродепутат.