Будь-які спроби піти на гнилі компроміси з Москвою будуть означати негайну втрату владою своєї легітимності. Таку владу нація змете. Про це голова партії «Свободи» Олег Тягнибок заявив на своїй сторінці в Facebook.

«Вибори Президента України відбулися. Вони не стали конкуренцією ідей, програм і візій майбутнього. Успіх на виборах все ще дають великі гроші, безчесні маніпуляції і замовні шоу. Результат виборів був запрограмований багаторічною бездарною діяльністю вищих органів влади: Президента, парламенту, уряду.

Черговий раз українцям у другому турі виборів довелося вибирати «менше зло». Більшість проголосувала за зміни. Але який напрям цих змін і чи будуть ці зміни взагалі — питання відкрите. Для нас національні інтереси вище вузькопартійних. «Свобода» не буде боротися за посади і лояльність до нової влади. Ми не бачимо у нового президента якостей, необхідних для протистояння колосальним викликам, які стоять перед Україною. Ряд заяв В. Зеленського викликали ще більше запитань, ніж відповідей. Він залишається абсолютно непрогнозованою фігурою», — написав політик.

«Свобода» заявляє — ми залишаємося національної опозицією. Тепер вже до майбутнього Президента Зеленського. Чітко визначаємо межі національних інтересів, переходити які влада не має права. По-перше. Президент — це Верховний Головнокомандувач. У країні триває війна. Будь-які спроби піти на гнилі компроміси з Москвою будуть означати негайну втрату владою своєї легітимності. Таку владу нація змете. По-друге. Президент відповідає за зовнішню політику. Не тільки відкритий розворот геополітичного курсу України, але і мовчазний саботаж підтримки міжнародної антимосковської коаліції будуть піддаватися жорсткій протидії суспільства, яке ще в 2014 році зробило свій цивілізаційний вибір.

Популярні новини зараз

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

В-третіх. «Свобода» буде давати відсіч будь-яким спробам підірвати нашу національну ідентичність і державний статус української мови, зупинити декомунізацію і відновлення української історичної пам'яті. Ми не дозволимо перетворити Україну на Малоросію. В-четвертих. Категорично неприйнятним є збереження впливу олігархів. Українці ще раз замість боротьби з олігархами можуть отримати їх засилля, яке породжує злидні та відчай. Товариство має нульову толерантність до політичної корупції. Будь-які зв'язки Президента або його оточення з олігархами можуть стати початком кінця нової влади», — зазначив Тягнибок.

Варто відзначити, що радикально-націоналістична партія «Свобода» останнім часом не висловлювала чіткої позиції на українській політичній арені. Крім того, Тягнибок давно не брав активної участі в державних справах.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко виступила за формування нового складу уряду до парламентських виборів в Україні.

Як повідомляв портал Знай.uа, Володимир Зеленський перемагає на виборах – це можна сказати за результатами екзитполу та з онлайн підрахунку голосів виборців.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський не виключає можливості призначення Петра Порошенка на якусь посаду в уряді.