протягом першого тижня після президентських виборів очікується помірний ріст курсу долара. Про це заявив старший аналітик Альпарі, передає РБК.

"Через тиждень долар на міжбанку може торгуватися поблизу 27,1 грн, а готівковий долар у банках буде котируватися близько 27,0/27,2 грн", - сказав він.

Як нагадав аналітик, в останній передвиборчий тиждень валюта показала досить помірну динаміку.

"Найбільш вірогідний результат голосування, якщо орієнтуватися на дані соцопитувань, не стане сюрпризом для ринку. Примітно, що в п'ятницю, останній робочий день перед голосуванням, долар на міжбанку і готівковий в банках показав різну динаміку: безнал трохи знижувався, а нал дорожчав", - зазначив Иосуб.

Популярні новини зараз

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

зокрема, за минулий тиждень до другого туру голосування на президентських виборах, долар виріс до гривні на всіх сегментах валютного ринку на 0,02-0,7%.

Так, з п'ятниці по п'ятницю офіційний курс долара США, встановлений НБУ, зріс з 26,83 грн до 26,84 грн (+0,02%). Попит/пропозиція долара на міжбанку, за даними компанії "Укрділінг", за цей же час зросли з 26,700/26,735 до 26,810/26,850 (+0,4%). Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 26,69/26,94 до 26,84/27,14 (+0,6%/+0,7%). При цьому спред між середньою продажем і середньої покупкою розширився з 0,9% до 1,1% за рахунок більш швидкого зростання курсу продажу у порівнянні з покупкою, нагадав, старший аналітик Альпарі.

Нагадаємо, кандидат у президенти Петро Порошенко після даних екзитполів визнав свою поразку на виборах президенти України. Так, чинний президент набрав 25,3 % - його опонент - шоумен, актор і політик Володимир Зеленський переміг у другому турі з 73,2%. Про це він заявив на прес-конференції в своєму штабі.

Окрім усього іншого, Порошенко заявив, що "піде з офісу Президента, але не піде з політики" і заявив, що вибори в Україні пройшли демократично і прозоро.

"Ми сьогодні не виграли бій, але це точно не означає,що ми програли війну... Але [Ці результати] дають підстави подзвонити моєму опонентові і привітати його", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, невістка Порошенко несподівано підтримала дружину Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, в справі слуги народу спливли всім знайомі прізвища.

Знай. ua писав, що категорично заборонено робити на дільницях.