Броварський районний суд Київської області не розглядав клопотання щодо продовження утримання під вартою безмандатної Надії Савченко і голови Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, так як захист обвинувачених подав велику кількість клопотань.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Надія Савченко

Засідання було призначено на 9 ранку, але захисники підсудних приїхали до суду лише о 15 годині. Крім цього, адвокати (а їх дев'ять) заявляли велику кількість клопотань, у тому числі щодо відводу суддів, для розгляду яких судді щораз віддалялися в дорадчу кімнату.

Тому суд не встиг розглянути клопотання прокуратури про продовження запобіжного заходу для Савченко і Рубана до півночі 15 квітня. Правозахисник Надії Савченко Дмитро Лойфман заявив, що сторона захисту використовувала законні способи для заявлення клопотань.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

У той же час, на його думку, прокуратура могла подати клопотання про продовження запобіжного заходу раніше - за п'ять днів до його завершення. Він також зазначив, що перебування Савченко і Рубана на волі не вплине на розгляд справи по суті.

Також відомо, що звільнена з-під варти народний депутат, яку підозрюють в організації теракту, планує повернутися до роботи у Верховній Раді. За словами адвоката Савченко, звільнення її з-під варти - це подія, якої домагалися захисники більше року.

"Савченко планує повернутися до роботи у Верховній Раді, сподіваюся, її вже можна буде побачити на найближчих засіданнях", - заявив адвокат.

Захисник зазначив, що звільнення Савченко з-під варти позитивно вплине на розгляд справи, оскільки тепер не доведеться відволікатися на запобіжні заходи і утримання під вартою", а "зосередимося на розгляді справи по суті". У Раду Савченко увійшла по багатомандатному округу від Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", зараз вона не входить до жодної фракції.

Нагадаємо, Савченко передбачила кроки Зеленського за рік до виборів.

Як повідомляв Знай.uа Савченко і Рубана відпустили на свободу.

Також Знай.uа писав, Савченко і Рубана можуть випустити на свободу: у мережі з'явився скандальний документ.