У четвер, 11 квітня, стало відомо про те, що чинний прем'єр-міністр Володимир Гройсман не збирається у відставку в разі перемоги кандидата в президенти і шоумена Володимира Зеленського. Принаймні, до виборів Верховної Ради, які відбудуться восени.

"Вибори Президента — не привід для відставки прем'єра", — сказав Гройсман у коментарі кореспонденту LB.ua в кулуарах Київського форуму з безпеки.

"Думаю, ми будемо працювати до жовтня", — припустив прем'єр.

Відповідаючи на питання про те, чи готовий він до заміни частини міністрів за президентською квотою, Гройсман зазначив, що це залежить від рішення глави держави, яке разом з тим повинно бути підтверджено парламентом.

Популярні новини зараз

Ухилянтам хочуть дати шанс "відкупитися": сувору норму пропонують замінити

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Також прем'єр-міністр додав, що зараз не звертає уваги на президентські рейтинги, і запропонував дочекатися офіційних результатів виборів Центрвиборчкому. Цілком можливо, що він сподівається на перемогу Петра Порошенка.

Раніше повідомлялося про те, що напередодні другого туру президентських виборів з'явилася нова заява чинного гаранта. Так, на наступних виборах у 2024 році президент України Петро Порошенко планує балотуватися в Європарламент.

Конституція обмежує перебування на посаді президента двома термінами, тобто Порошенко в будь-якому випадку повинен залишити посаду в 2014 році.

Нагадаємо, що Петро Порошенко спільно з прем'єром Володимиром Гройсманом зустрівся з депутатами фракції партії БПП у Верховній Раді. На закритій зустрічі були присутні близько сотні депутатів. Глава держави анонсував кілька звільнень, однак не назвав конкретних імен.

Як повідомляв портал Знай.uа, українці не отримають обіцяних підвищень пенсій - держава не володіє необхідними ресурсами, щоб зараз підвищити розмір мінімальної виплати до 3000 грн. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Також портал Знай.uа писав, що політтехнолог і спікер Володимира Зеленського Дмитро Разумков розповів про підготовку слуги народу до дебатів і плани в разі перемоги на виборах президента України.