Нинішня влада розколола суспільство та змусила його не думати раціонально. Кандидат у президенти України та шоумен Володимир Зеленський зможе об'єднати українців та змінити цю ситуацію.

Про це розповів філософ та публіцист в інтерв'ю виданню "Politeka".

"Ми обираємо людей, вони використовують свій шанс. Не пред'являють системних інновацій і ми знову занурюємося у ту ситуацію, в якій були. Тому ця фіксація проблеми мала б давати якісь висновки. А висновки ми теж зробити не можемо з простої причини. Це саме та теза, яка пояснює, чому кампанія провладного кандидата не вдається", - заявив Сергій Дацюк.

За його словами, останні декілька років українців змушували не думати критично. Влада перемикала увагу на менш важливі, але більш ефектні речі та влаштовувала шоу.

Дацюк також говорить про те, що Володимир Зеленський може піти шляхом опори на громадянське суспільство і сприяти його об'єднанню. За його словами чинному президенту України Петру Порошенку пропонувати йти цим шляхом немає сенсу — він весь час діяв на роз'єднання країни, відбудовував російську модель країни, що спирається виключно на інтереси олігархів.

Популярні новини зараз

Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України

Медики з'ясували, що мастурбація покращує якість сну

Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе

Доведеться перебиватися з хліба на воду: яку пенсію дадуть при зарплаті 8000 грн

Показати ще

"Влада розколола, нав'язала агресивний дискурс, шельмувала за напрямками, довела до масової істерії. Фактично у нас є канали, які нагнітають цю масову істерію", - зазначає Дацюк.

Сергій Дацюк вважає, що всі п'ять років чинна влада розколювала і переслідувала громадянське суспільство і тим самим знищувала здатність суспільства раціонально мислити — це стало причиною того, що суспільство не відкликалось на раціональні аргументи самого Порошенка під час виборчої кампанії.

Нагадаємо, Зеленський відмовився повторно здати аналізи для VADA: пояснення від слуги народу.

Як повідомляв "Знай.uа", українці різко звернулися до Порошенка: "Коли ти підеш, барига?".

Також "Знай.uа" писав, у президента сказали, коли і куди він приїде на дебати: "щасливе" число Порошенка.