Скандальний месседж з боку команди Петра Порошенка про те, що солдати і офіцери, які не будуть виконувати накази президента Володимира Зеленського в разі його перемоги у другому турі президентських виборів, можуть піти під суд за порушення присяги, прокоментував нардеп Антон Геращенко.

Володимир Зеленський

Про це повідомляє ХВИЛЯ.

"Пару тижнів тому я зробив ще одну гучну заяву про те, що якщо хтось із військовослужбовців — офіцерів або рядових буде робити заяву, що вони не будуть підкорятися новому президенту, якщо ним стане Зеленський, то ці люди повинні будуть піти під суд", — підкреслив політик.

Антон Геращенко

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

За словами Геращенка, "це було сказано навмисно, тому що є інформація про те, що деякі люди, гарячі голови, оточення президента Порошенко хотіли використати, можливо, ще використовують такий метод, як заяву ветеранів, з натяками на те, що так само думають і діють солдати і офіцери, що вони не будуть підкорятися Зеленському".

З боку команди Порошенка лунають месседжі, що якщо Зеленського оберуть президентом - армія розпадеться, не буде слухатися головнокомандувача і та влаштує мало не державний переворот.

"Цього не станеться, тому що українські офіцери і солдати — це справжні патріоти своєї країни, вони краще президента знають Конституцію та закони. Результати голосування в зоні АТО свідчать самі за себе, - ви знаєте, там кандидат у президенти Зеленський набрав більше, ніж нинішній верховний головнокомандувач Петро Порошенко", - вважає Геращенко.

Антон Геращенко

"Тому на сьогоднішній момент, я вважаю, що якщо Зеленський набере більше голосів у другому турі, то здійсниться перехід влади мирно, тому що і міністерство внутрішніх справ, і армія, і всі інші силові структури будуть підкорятися законним чином законно обраному президенту", — резюмував політик.

Нагадаємо, за словами екс-кандидата в президенти Ігоря Смешка, ніяких посад в майбутньому уряді він не шукає і жодних переговорів ні з ким не веде.

Як повідомляв раніше Знай.ua, команда кандидата в президенти Володимира Зеленського повідомила про запуск волонтерського контакт-центру.

Також Знай.ua писав про те, що російський журналіст спрогнозував результати другого туру президентських виборів в Україні