Лідер політичної партії "Рідна країна" Микола Томенко поділився з українцями роздумами на злободенну для нашої держави тему, яка стосується недоторканності депутатів, президента та суддів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Микола Томенко пропонує назавжди позбавитися "хвороби корупції" у вищих ешелонах влади та називає механізм зняття недоторканності.

Верховна Рада

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Тут один кандидат в президенти запропонував здійснити правову революцію у конституційному праві й одним законом зняти недоторканність з президента, депутатів і суддів. Одразу відповім – це неможливо в принципі Найпростіше з депутатською недоторканністю. Мова йде про відповідний абзац статті 80 Конституції. Між іншим, ВР залишилося лише одне голосування в 300 голосів, щоб виконати свою давню обіцянку", - відзначає лідер партії "Рідна країна".

Недоторканність суддів гарантується статтею 126 Конституції й зрозуміло, що її скасування можливе лише шляхом відповідних змін до Конституції та підтримки 300 депутатів.

Недоторканність Президента гарантується 105 статтею Конституції на час виконання повноважень, проте вона може бути скасова через реалізацію процедури імпічменту. У свою чергу процедура імпічменту досі не може бути застосована, бо відсутній закон про спеціальну тимчасову слідчу комісію.

Отож, природа імунітету вищезгаданих посадових осіб різна і у різний спосіб обмежується або скасовується.

"І найважливіше – у будь-якому разі йдеться про правовий шлях через зміни до Конституції, а отже за процедурою визначеною розділом 13, тобто голосуванням спочатку в 226, а потім в 300 голосів!", - резюмує Томенко.

Нагадаємо, в українському суспільстві є тренд на об’єднання, але більшість кандидатів в президенти дуже егоїстичні, щоб поступитися своїми амбіціями.

Микола Томенко

Про це у відео-інтерв’ю Politeka заявив голова партії "Рідна країна" Микола Томенко.

Як повідомляв раніше Знай.ua, лідер політичної партії "Рідна країна" Микола Томенко прокоментував позицію Києва у рейтингу міст Mercer, за яким визначають найбільш якісне для проживання місто.

Також Знай.ua писав про те, що лідер політичної партії Громадський рух "Рідна країна" Микола Томенко на прес-конференції в місті Чернівці розповів про унікальність нинішньої президентської кампанії, пише Рідна Країна.