Призупинення дії Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності між США та Російською Федерацією з причини порушення останньою положень документа, Україна позбулася певних зобов'язань, яких дотримувалися раніше. З цієї причини наша країна повинна взяти курс на розробку високоточної ракетної зброї, про що заявив президент Петро Порошенко на раді регіонального розвитку в Черкаській області. Також він підкреслив, що Україна не має наміру повторювати помилки Будапештського меморандуму.

Петро Порошенко

Гарант сказав: "Нам потрібна високоточна ракетна зброя підвищеного радіусу дії, здатна вражати цілі далеко в тилу ворога. Це зробить агресора більш стриманим, а нашу оборону – більш надійною". Він стверджує, що нашу країну більше ніякі обмеження не пов'язують ні за дальністю польоту наших ракет, ні за їх потужністю.

Крім того, президент розповів про випробування нової військової ракетної техніки, які очікуються найближчим часом.

Він резюмував: "Я сподіваюся, що в найближчі тижні наочно продемонструємо суспільству успіхи наших ракетних технологій. Не хвилюйтеся, мова йде тільки про випробування і навчання". Порошенко переконаний, що Україна потребує нової ракетної програми.

Популярні новини зараз

Для власників квартир приготували новий тарифний "сюрприз": яка послуга дорожчає

Викорініть з себе "радянщину": 5 звичок, які час залишити в минулому

Пенсіонерам встановили обмеження: кому не світить підвищення виплат

Українські супермаркети опустіли: яких продуктів поменшало через відключення світла

Показати ще

Петро Порошенко

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що експерт з міжнародної та внутрішньої політики Українського інституту майбутнього Юрій Романенко напередодні президентських виборів нагадав про всі обіцянки, які давав Порошенко 5 років назад і не виконав. Він сказав: "А за що мені його любити? За втрачені ще одні п'ять років? Так я не один, нас більшість. Ви озирніться по сторонах".

Як повідомляв портал "Знай.uа": президент України заявив про те, що російський лідер замкнувся у себе в Кремлі і перетворився в глобальну загрозу для всього світу. Порошенко підкреслив: "Ми вистояли, завдяки нашій з вами єдності ми зламали плани Путіна. Озлоблений, ощерившийся на весь світ він заточився в Кремлі і став глобальною загрозою, тепер вже не тільки для українців".

Також "Знай.uа" писав, що західні ЗМІ розкусили плани президента Росії щодо виборів у нашій країні. Фахівці переконані, що найголовніше для Путіна – поставити у влади нашої країни проросійського політика.