Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведев заявив, що ніщо не скасовує продовження поставок російського газу до Європи через ГТС України. Проте в Кремлі висловили умови, при яких це "співробітництво" продовжиться.

Прем'єр-міністр РФ виставив Україні умови для того, щоб зберегти транзит газу в Європу через український трубопровід. Відповідну заяву політик зробив під час бесіди з виданням Luxemburger Wort.

Про це повідомляє прес-служба уряду РФ.

"Стабільна політична обстановка" та "комерційно вигідні умови", - повідомляє Медведєв.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Газовики виписують штрафи на десятки тисяч гривень: кому зі споживачів готувати гаманці

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Він запевняє, що Москва готова зберегти транзит газу через українську ГТС після 2019 року і не відмовляється від транзиту за будь-яким чинним трубопроводами.

"Звичайно, при дотриманні певних умов. Якщо коротко, це врегулювання відносин між зацікавленими компаніями, вигідні економічні та комерційні параметри угоди, а також стабільна політична обстановка", - пояснив він.

Також Медведєв додав, що у РФ є цілком очевидні мотиви для будівництва газопроводу "Північний потік-2".

"По-перше, економічна доцільність, адже в комерційному плані це дуже цікавий проект, причому для всіх його учасників. І по-друге, зниження транзитних ризиків", - розповів Медведєв.

Раніше повідомлялося, що одіозний проект Путіна "Північний потік-2", на який Кремль покладав великі надії, дуже скоро зазнає нищівного фіаско.

У повідомленні йдеться, що ЄС незабаром внесе поправки в свою Газову директиву, які перетворять "Північний потік - 2" у збитковий проект. Це найбільший геополітичний програш Москви, вважає блогер.

Нагадаємо, Нафтогаз поглинає Укргазвидобування: ціни на паливо зростуть втричі. Майже кожен день монополіст НАК "Нафтогаз" опиняється в центрі скандалу.

Як повідомляв Знай. ua, Медведєв зганьбився на весь світ заявою про Керченській інцидент. На думку Медведєва, "Росія хоче налагодити відносини з Україною".

Знай. ua писав, що у "Газпрому" закінчилися гроші. Всього "Нафтогазу" повинні виплатити 4,6 млрд доларів.