Колишній генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен впевнений, що Росія не зупиниться в агресії проти України та спробує напасти на Білорусь.

Про це він заявив в інтерв'ю виданню LIGA.net.

Зокрема, Расмуссен розповів, що білоруська влада повинна негайно зайнятись реформуванням, адже без цього вона стане легкою здобиччю для Кремля.

"Ключовий ризик - це повторення в Білорусі українського сценарію з війною і анексією. Цю країну чекає такий сценарій, якщо вона не почне реформуватися", - сказав Расмуссен.

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Він порадив білоруській владі розпочати реформи, які приведуть країну до повноъ демократії та вбережуть від поглинання Росією.

"Тільки ці речі створять захист від російської агресії", - підкреслив колишній генсек Альянсу.

За словами Расмуссена, він добре пам'ятає заяви російського президента Володимира Путіна про те, що Білорусь повинна бути включена в "велику російську державу".

"І я б хотів, щоб Білорусь отримувала більше допомоги від Заходу. Але нам потрібно бачити переорієнтацію Білорусі до свободи і демократії", - зазначив він.

Разом з тим варто відзначити, що на Мюнхенській конференції з безпеки, яка в цьому році проходить з 15 по 17 лютого, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про те, що до врегулювання ситуації на Донбасі нам іще дуже далеко.

Вона висловилась про те, що дві держави - Україна і Росія - намагались врегулювати конфлікт, проте поки що нічого не вдалося. І потрібно обов'язково продовжувати прикладати зусилля.

Також Ангела Меркель заявила про свою підтримку щодо санкцій Євросоюзу проти Росії і що вони мають бути узгоджені з Україною. Мова йшла про пакет "Азовських санкцій" за напад Росії на українські кораблі, а також захоплення їх у полон.

Крім того варто відзначити, що відомий журналіст Дмитро Гордон розкрив справжнє ставлення Володимира Путіна до Віктора Януковича

Гість програми вважає, що нічого цікавого на заході не прозвучало. Крім тієї образи, яку Віктор Янукович висловив по відношенню до Європи. За словами біглого президента, Захід обдурив його, як лоха. Дмитро Гордон зазначив, що в цьому моменті проявилося неприємне "нутро" політика.

Телеведучий також спробував назвати причину, з якої організували конференцію.

"Народу України він давно по барабану. Я думаю, що його основні слухачі були в Москві. І в Києві, тому що певні меседжі він передавав зрозумілою їм мовою". Які ж саме повідомлення Віктор Янукович передавав владі України, журналіст визначити не зміг, назвавши сигнали "пташиним мов".

Нагадаємо, Європа висушить "Північний потік-2".

Як повідомляв "Знай.ua", дружина українського політв'язня б'є на сполох.

Також "Знай.ua" писав, що "потужне озброєння" Путіна навіть не завелося.

Лукашенко заявив, що Росія намагається приєднати до себе Білорусь