Перед виборами в Україні Путін усіляко намагатиметься розділити українське суспільство та дискредитувати небезпечних для Кремля кандидатів.

Володимир Путін

Про це заявив представник Українського конгресового комітету Америки Андрій Добрянський, пишуть ЗМІ.

У повідомленні йдеться, що Кремль може "підкидати" інформацію під виглядом "боротьби з корупцією", аби збурити суспільство.

Добрянський наголосив, що Путін внаслідок своїх дій щодо України протягом останніх років об'єднав, а не роз'єднав народ. Експерт констатує, що "все більше українців бачать Росію ворогом, а не близьким другом". Тому Путін спробуває активізувати дії у найсприятливіший для цього час – вибори.

Путін

"Наприклад, ГРУ чи ФСБ дістане певну інформацію на якогось певного кандидата і передасть її українцям. І вони б мали про це знати, але чи знатимуть?", – зазначив він.

Добрянський додає, що Кремль прагне спровокувати масові протести в Україні, аби поглибити суперечності та внести смуту в українське суспільство. Окрім того, можлива негативна пропаганда у бік кандидата у президенти Володимира Зеленського, адже Кремль мав інші плани на прездентське крісло в Україні.

"Може бути розповсюджена якась інформація, яка буде не брехливою, але спрямованою на те, щоб розділити людей", – пояснив представник УККА.

Експерт додає, що, за даними української розвідки, російська влада додатково виділила своїм спецслужбам 350 мільйонів доларів для реалізації підривної діяльності в Україні у 2019 році.

Володимир Путін

Голова СБУ Василь Грицак заявив, що Кремль буде використовуватиме різні кібертехнології та намагатися привести до влади свого кандидата. Про використання Москвою кібертехнологій для втручань попереджають і у США.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Словаччини, діючий голова ОБСЄ Мирослав Лайчак запропонував українській стороні переглянути рішення про те, що вибори президента України будуть закриті для російських спостерігачів.

вибори в Україні

Як повідомляв раніше Знай.ua, скандальний соратник Януковича, екс-регіонал Олег Царьов розповів, яке майбутнє чекає так званий проект "Новоросія" після президентських виборів в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явився указ ватажка терористів так званої "ДНР" Дениса Пушиліна з підписом "секретно", в якому він розпоряджається всіляко дискредитувати чинного президента України Петра Порошенка перед майбутніми виборами.