Кремль додатково виділив російським спецслужбам 350 мільйонів доларів для впиливу на вибори президента України.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, керівник Служби зовнішньої розвідки Єгор Божок розповів, що російські спецслужби отримують величезна фінансування на здійснення підривної діяльності в Україні. Основним завданням кремлівський спецслужб буде впилив на вибори президента та парламенту.

"На спецслужби Російської Федерації спрямовані колосальні бюджети, які використовуються в більшій мірі для реалізації підривної діяльності в Україні. Ми отримали інформацію, що Кремль наказав на цей рік додатково виділити 350 мільйонів доларів своїм спецслужбам для роботи по втручанню в вибори в Україні", - сказав він.

Популярні новини зараз

Пил, грози, спека і навіть бурі: синоптики попередили українців про аномальну погоду влітку

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Показати ще

Крім того він керівник відомстві розповів, що основна частина коштів буде спрямована на фейкові новини у мережі, а також підкуп, організацію провокацій та кібератак.

Варто відзначити, що вже 31 грудня 2018 року в Україні розпочалася передвиборна президентська кампанія. Вибори президента мають відбутися 31 березня 2019 року. Чергові вибори народних депутатів заплановані на 27 жовтня поточного року.

Разом з тим варто відзначити, що міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляйен зазначила, що Німеччина та й Європа в цілому не погодиться на перегляд світового порядку, чого так домагається Росія.

Зокрема, вона розповіла, що Кремль всіма наявними способами та методами намагається всадати світових лідерів за одним столом заради перегляду та створення нового світового порядку та розподілу сфер вплив.

"Кремль часом говорить про необхідність встановити новий порядок і правила. Ні, у нас вже є порядок, і він хороший", - заявила вона, зазначивши, що в інтересах світової спільноти грати за правилами.

Більше того вона відзначила, що Кремль не звертає увагу на слабку позицію Західної коаліції, тому необхідно говорити з Росією з позиції сили.

"Росія не поважає слабкість. Не треба впадати в оману і намагатися бути милими. Ми повинні нарощувати власну силу, показувати стійкість в питаннях цінностей, в іншому випадку Росія ніколи-ніколи не буде вас поважати", - сказала глава Бундесверу, констатувавши, що Росія є сусідом і від неї нікуди не піти.

Нагадаємо, Путін у прямому ефірі вибухнув ядерною маячнею на адресу США.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін роздав генеральські зірки і погони вбивцям українців.

Також "Знай.ua" писав, що Путін у наморднику осоромився на весь світ.

Соцмережі та мир за будь яку ціну — Магада про технології російського впливу на вибори