Генеральний прокурор України Юрій Луценко оголосив про завершення досудового розслідування по справі розстрілів під час Євромайдану в 2014 році. Про це стало відомо з повідомлення видання УНН, яке, в свою чергу, посилається на промову Луценко в ефірі одного з українських телеканалів.

"Ми завершили досудове слідство у відношенні винних у розстрілі Майдану. Ми вважаємо, що є всі докази для передачі в суд, в тому числі науково-незалежна експертиза, про те, що команди Януковича, Якименко (голови СБУ), Захарченко (колишнього керівника МВС) та їх підлеглих призвели до розстрілу мирних людей на Майдані. І ця стаття передбачає довічне", - сказав Луценко.

Дивіться: Євромайдан - загибель протестувальників на Майдані 20 лютого (відео 18+)

Генеральний прокурор додав, що 150 силовиків вже вирушили під суд, незабаром посадять на лаву ще 15 людей, які віддавали злочинні накази.

Луценко зазначив, що очікує від парламенту ухвалення важливого рішення, яке дозволить направити матеріали розслідування до суду. У той же час Генпрокурор не уточнив, яке саме рішення парламенту він очікує.

Популярні новини зараз

У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Показати ще

Як повідомляв УНН, у травні 2015 року Святошинський суд почав розгляд по суті справи проти п'яти екс-беркутівців: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченко, Сергія Тамтуры і Олега Янішевського. Їх звинувачують у розстрілі активістів Майдану на вулиці Інститутській у Києві в лютому 2014 року.

П'яти колишнім "беркутівцям" інкримінують перевищення службових повноважень, незаконне поводження зі зброєю, умисне вбивство та нанесення тілесних ушкоджень активістам Майдану.

Нагадаємо, раніше ми писали про «української мрії» козака Гаврилюка. Як «Міша з Майдану» проміняв чуб на гроші.

Депутат Михайло Гаврилюк, або як його називають в народі "козак Гаврилюк" у часи Революції Гідності відзначився тим, що став жертвою беркутівців.

На ідеалах Майдану він отримав довіру людей і став політиком. Втім, весь патріотизм різко відійшов на другий план, коли поруч з'явилися гроші. На це у своєму Facebook натякнув юрист, блогер Михайло Шнайдер

Напомним, Петр Порошенко буде висуватися на другий термін президентства.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський запропонував унікальний спосіб підрахунку голосів. Також "Знай.uа" писав, в Верховній Раді заблокували коридори - нардепів про це не попередили.