Україна є полігоном найбільших кібератак в історії людства, починаючи від Black Energy і закінчуючи вірусом NotPetya, наслідки якого більш катастрофічні, ніж прийнято вважати в суспільстві.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, пише видання "Хвиля".

При цьому міністр побоюється, що атаки можуть бути як зовнішніми, так виходити і зсередини країни.

"Україна - один з ключових донорів поставки хакерів на світові ринки. Хтось працює безпосередньо тут, хтось - за кордоном. Ми проводимо велику роботу з міжнародними інституціями - Європолом, Інтерполом, ФБР, ЦРУ. Повірте, такі можливості є. Питання в іншому - як створити систему, яка була б мінімально схильна до такої ситуації. А якщо атака і буде, щоб вона не спричиняла катастрофічні наслідки. Наскільки я знаю, фахівці цим займаються, їм допомагають європейські інституції. З ними співпрацює ЦВК " - розповів Аваков.

Разом з тим, він зазначив, що ризики кібератак перед президентськими і парламентськими виборами зростаєть в рази, тому розроблені спеціальні заходи для того, щоб від них захиститися.

"Ви знали про те, що під час проведення фіналу Ліги чемпіонів в Києві здійснювалася атака на енергосистему, яка живила стадіон? Атакувати підстанція з тим, щоб в момент відкриття матчу вимкнути світло. І атака була потужна ... ", - розповів міністр.

За його словами, атакувала група хакерів, афільована з російськими спецслужбами.

Нагадємо, НАТО допомагає Україні створити потужний центр, який вбереже країну від кібератак і втручання ворогів.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, втручання Путіна у президентські вибори в Україні неминуче: розвідка США попередила про наміри агресора

Також Знай.ua писав, у США прийняли законопроект, який дозволяє накладати санкції на виконавців та замовників кібератак.