Міністерство закордонних справ Венесуели повідомило, що всі співробітники американської дипломатичної місії в Каракасі покинули країну.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС Венесуели.

Президент Ніколас Мадуро доручив МЗС Венесуели протягом 30 днів почати переговори з США про створення в обох державах офісів, які будуть представляти інтереси країн.

"Повідомляємо, що вчора, 25 січня, персонал дипломатичного представництва США в Каракасі був відкликаний відповідно до поставлених термінів", – йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

У МЗС також розповіли, що співробітники посольства Венесуели у Вашингтоні почали повертатися до Каракасу в суботу. За даними ЗМІ, під час виступу перед молоддю Ніколас Мадуро також підтвердив цю інформацію.

"Вони (дипломати США, - ред.) вже покинули країну, сьогодні поїхала остання група", – заявив Мадуро.

Нагадаємо, 10 січня Мадуро вступив на посаду президента Венесуели після переобрання на другий термін. США і держави Латинської Америки назвали його узурпатором влади в період, коли економічний хаос у Венесуелі привів цю країну до гуманітарної кризи.

Раніше ми писали, що при відмові від проведення дострокових виборів ЄС змушений буде визнати владу Венесуели не легітимною. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на відповідну заяву Ради Європи.

Європейський союз закликав Ніколаса Мадуро оголосити в країні дострокові президентські вибори. У заяві засуджується насильство з боку влади Венесуели по відношенню до протестувальників, що призвело до загибелі активістів.

"Президентські вибори минулого року у Венесуелі не були ні вільними, ні чесними, ні надійними, без демократичної легітимності. Країна терміново потребує уряду, який буде представляти волю народу Венесуели", - підкреслили в Раді Європи.

Також Знай.uа" писав про те, що лідер опозиції скинув латиноамериканського Януковича з престолу.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", парламент Венесуели визнав Мадуро узурпатором.

Нагадаємо, скандальний Мадуро може втратити крісло президента Венесуели.