У Держдепі відзвітували щодо боротьби з тероризмом. Так, у США заявили, що 99% терористичної організації "Ісламська держава" (ІД) вже ліквідовано.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Держдепу США, яке посилається на заяву держсекретаря Майкла Помпео.

Держсекретар США Майка Помпео

"Ми ліквідували 99% (самопроголошеного) халіфату (ІГ) ... З цього необхідно починати кожен новинний матеріал. Правильно? Всі згодні?"- заявив глава дипломатії США журналістам.

"Хто-небудь заперечує ці факти? Це була надзвичайно успішна кампанія", - зазначив Помпео.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Показати ще

Майк Помпео

Жоден з присутніх журналістів не заперечував твердженню Помпео. Він також підтвердив, що під час своєї майбутньої промови в Каїрі піддасть критиці дії іранської влади.

Варто нагадати, що в США поки не можуть озвучити точні терміни виведення американських військ з Сирії. Цю інформацію повідомили американські ЗМІ з посиланням на слова неназваного представника Держдепу.

За словами співрозмовника, американські війська залишають Сирію, але про точні терміни виведення поки нічого невідомі. У той же час представник Держдепу розповів, що повернення військових буде відбуватися таким чином, щоб не дати терористам з "Ісламської держави" знову посилитися.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сирійський уряд не повинен використовувати хімічну зброю тільки тому, що США виводить з країни свої війська. Про це застеріг радник президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джон Болтон.

"Позиція США проти використання хімічної зброї сирійським режимом абсолютно не змінюється і абсолютно не змінюється наша позиція, що будь-яке використання хімічної зброї буде покарано дуже сильно, як ми це зробили двічі", - сказав Болтон на брифінгу під час перебування в Ізраїлі.

Нагадаємо, Росія порушує умови ракетного договору, НАТО дає останній шанс: у нас є багато шляхів реагування.

Як повідомляв Знай.uа Трамп почав виведення військ з Сирії, Помпео підтвердив.

Знай.uа писав, уряд залишив країну без бюджету і пішов на канікули.