З'явилася інформація про новий виборчий кодекс. Про основні нововведення "кодексу" та про його фактичну готовність розповів народний депутат "Блок Петра Порошенко" Олександр Черненко.

"Кодекс повинен пройти комітет. Якщо буде політична воля голів фракцій і керівництва парламенту, його буде внесено до порядку денного. Якщо йти за всіма поправками, то це мінімум два-три дні. Але якщо депутати приймуть тактику і ставитимуть поправки на підтвердження – це може затягнутися надовго", - розповів Черненко.

вибори в Україні

"Єдине, що я можу сказати, через місяць кодекс буде готовий до розгляду у комітеті. Він і зараз практично готовий, залишилося кілька питань. Основна новація – це виборча система до парламенту. Це буде повністю нова система, повністю відкриті списки, інший принцип голосування. Будуть регіональні списки. У разі прийняття потрібно буде провести просвітницьку роботу для кожної людини. Це дуже багато роботи і з цим бажано не затягувати", - додав народний депутат.

Варто нагадати, що сьогодні ціни на житло м'яко кажучи, не радують, мало хто з українців може дозволити собі нову квартиру, навіть на вторинному ринку. Експерти прогнозують, що після президентських виборів в Україні ціни на ринку нерухомості зміняться. Представники Конфедерації будівельників України заявили, що після президентських виборів вартість нерухомості в нашій країні стрімко зросте.

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в сімдесяти восьми об'єднаних територіальних громадах відбулися вибори голів і місцевих депутатів. Відразу після оголошення результатів розпочнуть свою діяльність 805 громад у тринадцяти областях України. В інших десяти, де введено воєнний стан, вибори у ОТГ проведуть пізніше.

Нагадаємо, Порошенко не вдасться уникнути відповідальності: Лещенко розповів за що.

Як повідомляв Знай.uа Саакашвілі кинув найближчий соратник: подробиці.

Знай.uа писав, фейковий аккаунт Зеленського з'явився в Facebook: незабаром вибори.