Зовнішньополітичне відомство Польщі запропонувало кандидатуру свого заступника Бартоша Ціхоцька на посаду посла в Україні.

Про це стало відомо завдяки заяві польського президента Анджея Дуди, яку він озвучив в ефірі Польського радіо.

"В Україні незабаром президентські вибори, і це означає дуже "гарячий час". Є пропозиція направити туди Бартоша Цихоцького, віце-міністра закордонних справ, це фактично посилення нашого політичного представництва...", - зазначив Дуда.

Бартош Ціхоцький

Відомо також, що Цихоцький має диплом історика, раніше обіймав посаду аналітика в Центрі східних досліджень, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. В 2015-2016 роках був співробітником посольства Польщі в Москві, після чого повернувся у Варшаву на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року працює в МЗС.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Варто нагадати, що при в'їзді в Україну на кордоні з Польщею відбувається критичне скупчення автомобілів. Цю інформацію повідомляє Держприкордонслужба. За словами прикордонників, пункти пропуску з українського боку працюють у штатному режимі.

З української сторони для пропуску авто сплановано додаткові резерви. Також налагоджено взаємодію зі всіма контрольними службами в пунктах пропуску, постійно проводяться робочі зустрічі з польськими колегами щодо прискорення контрольних операцій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посла Польщі в Україні Яна Пєкла згідно з наказом президента Анджея Дуди від 31 січня наступного року буде відкликано з дипломатичної посади.

"На підставі статті 133 Конституції Польщі від 2 квітня 1997 відкликаю з 31 січня 2019 р Яна Пєкла з посади Надзвичайного і Повноважного Посла Польщі в Україні", - йдеться в постанові президента Польщі.

Нагадаємо, Україну підтримали 37 держав: жорстка декларація про Голодомор.

Як повідомляв Знай.uа Будапештський меморандум: Україна скликає ядерні держави.

Знай.uа писав, Україна ще схлестнеться з Росією, в Криму буде непримиренна бійня: страшні пророцтва Джахара Дудаєва вже збуваються.