Політичний екперт прокоментував заяву Путіна під час прес-конференції щодо його бачення подальшого розвитку ситуації на Донбасі.

Війна на Донбасі

Про це експерт Андрій Вігірінський розповів у ефірі одного з українських телеканалів.

Він вважає, що Президенту Росії Володимиру Путіну Донбас не потрібен, але й на ескалацію на сході України він зараз не піде.

Володимир Путін

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Показати ще

"Заява Путіна, що "вони Донбас не кинуть, адресована росіянам і жителям ОРДЛО. Але Путіну ці території не потрібні. І він нічого не обіцяє. Хоча ті, хто підтримував "рускую вєсну" на Донбасі, бачили себе в складі РФ за прикладом Криму. Але Путін говорить лише про підтримку, щоб не зруйнувати свою легенду про "громадянську" війну", – вважає Вігірінський.

жителі Донбасу

Експерт підкреслює, що Крим потрібен Путіну лише у якості військової бази. А окуповані Росією території Донбасу –проблемні райони, куди треба вкласти величезні гроші для відновлення інфраструктури, демілітаризації тощо. І це все під тиском нових санкцій.

"Військове загострення на Донбасі буде на користь рейтингу Порошенка. Це дозволить йому обґрунтувати воєнний стан, відкласти вибори і знову ввести воєнний стан на більш тривалий час. Коли є такий військовий конфлікт, аудиторія об’єднується навколо того, хто очолює протидію ворогу. Такої розкоші Путін Порошенку не подарує. Тому призупинив діалоги в Мінську, нормандському форматі і з Києвом зокрема", – резюмував Андрій Вігірінський.

Російські військові на Донбасі

Нагадаємо, Путін не віддасть Україні Донбас, про це стало зрозуміло з його слів на прес-конференції.

"Там майже щодня люди гинуть. Мирні. Ми надаємо допомогу, і гуманітарну, людям, які проживають на цій території. Тільки для того, щоб їх остаточно там не з'їли, не розчавили і не порвали. І будемо це робити далі. Тому що спроби вирішити питання політичного характеру з допомогою сили, а ми бачимо це протягом кількох років з боку київської влади, вони приречені на провал. Це треба зрозуміти", - говорить президент Росії.

Раніше Знай.uа писав про те, що російський президент Володимир Путін переконаний, що рівень життя на території окупованого Донбасу однаковий з загальноукраїнським, а жити на самій Україні стає все гірше.

Також Знай.uа повідомляв, що Президент РФ Володимир Путін заявив, що у приватній армії задіяні близько мільйона чоловік.