У Харківській області незабаром планують внести зміни до територій районів. Про це 17 грудня на брифінгу заявив голова обласної ради Сергій Чернов.

За його словами, одна з проблем регіону – "непропорційний устрій і нераціональна територіальна організація влади".

У планах: концепція реформування місцевого самоврядування та територіальної організації, яка передбачає формування дієздатної територіальної основи місцевого самоврядування, в тому числі на районному рівні.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

"…на звернення обласної асоціації органів місцевого самоврядування в Харківській області спільним розпорядженням голови обласної ради та голови облдержадміністрації сформовано робочу групу з підготовки пропозицій щодо об'єднання (укрупнення) районів. До складу робочої групи, окрім представників обласної ради та обласної державної адміністрації, увійшли чиновники Мінрегіону, депутати місцевих рад, керівники профільних вищих навчальних закладів, представники Національної академії правових наук і громадськості. Група буде працювати в рамках пілотного проекту", - додав він.

Крім того, такі зміни вплинуть у першу чергу на майбутні кордони, надання більшості адміністративних послуг та нових повноважень на місцях.

"Для цього необхідно провести аналіз відповідної частини законодавчого поля, щоб зрозуміти і дати пропозиції, нормативні документи повинні бути прийняті органами влади. Крім того, в процесі укрупнення районів потрібно врахувати такі аспекти, як транспортне сполучення, доступність районного центру для інших населених пунктів, особливо економічного і соціального розвитку територій", - підкреслив Чернов.

Довідка: в Україні 18 районів на 100% покриті об'єднаними територіальними громадами. Громади в таких районах управляють ресурсами, надають більшість послуг населенню і несуть за це пряму відповідальність.

Дивіться: Як харків’яни ставляться до введення воєнного стану на території України?

Нагадаємо, перший Президент України Леонід Кравчук висловив власне бачення про майбутні вибори України та прокоментував найбільш імовірні кандидатури на пост глави держави.Як повідомляв "Знай.ua", кримінальний авторитет Нарік Петровський засвітився на фото з Порошенком та Епіфанієм. Також "Знай.ua" писав, депутати хочуть зробити 15 грудня державним святом.