Верховна Рада визначила офіційним поняття "віскі", відповідний закон зі змінами до Податкового кодексу з "бюджетного пакету" оприлюднено на сайті парламенту.

Документом передбачається, що віскі - це алкогольний напій, міцністю від 35 до 45 відсотків об'ємних одиниць з характерним ароматом, виготовлений за коньячною технологією з витриманого в обвуглених всередині дубових бочках (ємностях з обвугленою дубовою клепкою) зернового дистиляту.

У законі також розмежовано поняття "спирт етиловий денатурований" і "спирт етиловий неденатурований".

Як відомо, ще у березні поточного року Верховна Рада спростила отримання ліцензії на випуск алкогольних напоїв для невеликих виробників виноробної продукції. Такі зміна передбачені законопроектом № 6693, за який проголосували 247 депутатів.

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Невеликі виробники вина не будуть проходити обов'язкову атестацію на відповідність вимогам щодо забезпечення життя та здоров'я людей, охорони навколишнього природного середовища, повного технологічного циклу виробництва, а також відповідність санітарним, пожежним, екологічним нормам і правилам.

Для отримання ліцензії невеликим виробникам досить буде надати зареєстровану декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства і договір з акредитованою лабораторією.

На думку авторів документа, необхідність проведення атестації унеможливила створення унікальних місцевих вин і легалізації малих виробників винної продукції в сільській місцевості.

Під невеликими виробництвами виноробної продукції маються на увазі підприємства, які виробляють виноградні, плодово-ягідні вина і медові напої з матеріалів виключно власного виробництва. Виноград, ягоди та мед для таких виноматеріалів також повинні бути власного виробництва.

Дивіться: Контрафактний алкоголь в Україні

Нагадаємо, МВФ виділить Україні ще один транш.Як повідомляв "Знай.ua", президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно досить різко висловився про політичну ситуацію в Україні. Також "Знай.ua" писав, в Харківській облраді депутати проголосували за скасування рішення про надання регіонального статусу російській мові.