Днями стало відомо про те, що проросійськи налаштований Президент Молдови Ігор Додон заявив про бажання провести зустріч з політичним керівництвом України.

Ігор Додон

Про це він заявив у недавньому інтерв’ю, опублікованому в бюлетені "Міжнародна політика та суспільство", що видається німецьким Фондом імені Фрідріха Еберта.

Ігор Додон вважає, що отримає згоду української сторони на зустріч із ним.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

"На першій зустрічі з високопосадовцями Києва з цього питання я представлю своє бачення щодо подальших кроків для Придністровського врегулювання. Я переконаний, що українська сторона оцінить те, як я представлю відповідні перспективи", - заявив Додон.

Варто нагадати, що влітку цього року Додон вже заявляв про наміри встановити контакти з Україною. Президент Петро Порошенко висунув чітку умову, за якої переговори можуть відбутися: для цього Додон має визнати російську агресію проти України, включаючи незаконну анексію Криму.

Петро Порошенко

Однак Ігор Додон цього не зробив, тому зустріч так і не відбулася.

У відповідь на запитання про те, чи готовий він нарешті визнати російську агресію як у Придністров’ї, так і в Україні, молдавський політик уник конкретики, заявивши, що "кидати каміння – це справа минулого".

Варто нагадати, що під час власної передвиборчої кампанії у 2016 році Додон заперечував незаконність анексії Криму Росією.

Нагадаємо, молдавський друг ватажка кримських і донецьких бойовиків Володимира Путіна Ігор Додон відсторонений від обов'язків президента.

Ігор Додон

Відомо, що суд прийняв рішення після його відмови затвердити нових міністрів. Про це пишуть молдавські ЗМІ.

Раніше Знай.uа писав про те, що Республіка Молдова не повинна повторювати помилок України, обираючи виключно шлях проєвропейської і проамериканської зовнішньої політики.

Ігор Додон

Про це розповів президент Молдови Ігор Додон в інтерв'ю для Lenta.ru.

Також Знай.uа повідомляв, що водій вантажного автомобіля, який зіткнувся з кортежем президента Молдови Ігоря Додона, визнав свою провину.