У понеділок, 3 грудня, Генеральний прокурор України Юрій Луценко у інтерв'ю для одного з українських телеканалів зробив заяву щодо посилення санкцій у зв'язку з уведенням воєнного стану в Україні.

Генпрокурор Юрій Луценко

Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на відповідну заяву глави ГПУ.

Юрій Луценко вважає воєнний стан серйозним приводом для введення санкцій по відношенню до російського бізнесу в Україні.

Антиросійські санкції

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Показати ще

Луценко пообіцяв направити відповідні пропозиції до Ради національної безпеки і оборони України і президенту Петру Порошенку.

"Вважаю, що воєнний стан дає нам, нарешті, можливість серйозно поговорити про санкції проти російського бізнесу в Україні", - заявив генпрокурор.

Окрім того він уточнив, що під санкціями мається на увазі насамперед блокування бізнес-активів на території країни "до моменту закінчення окупації української території".

"Це складне рішення, його треба серйозно проаналізувати, оскільки в деяких сферах російські юридичні та фізичні особи мають монополію. Проте впевнений, що пора покласти край веденню бізнесу росіянами в країні, на яку вони напали без оголошення війни", - резюмував Луценко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко попередив українців про те, що кількість російських військ уздовж українського кордону і в окупованому Криму збільшилася і може рости.

Петро Порошенко

Відповідну заяву гарант зробив у понеділок в Києві, виступаючи на форумі "70-річчя загальної декларації прав людини".

"Україна зараз приймає всі заходи, щоб запобігти повномасштабне вторгнення. І коли хтось каже, що ми повинні використовувати інші сухопутні шляхи для того, щоб перетягнути по суші українські кораблі, це означає, шановні політикани, запропонувати віддати Керченську протоку росіянам? Визнати незаконний статус окупації? ", - запитав президент.

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент Петро Порошенко вніс законопроект про припинення дії "Договору про дружбу і співробітництво з Росією".

Також Знай.uа повідомляв, що введення воєнного стану та психологічні фактори вплинули на стан валютного ринку в Україні.