"Вибори" в ОРДЛО, всупереч думці Росії, не додали Москві поваги у світі.

Проведені на території Донецької та Луганської областей вибори, які окуповані підтримуваними Росією угрупованнями "ДНР" і "ЛНР", засудив Державний департамент США.

"Сполучені Штати приєднуються до наших європейських союзників і партнерів, засуджуючи фальшиві "вибори" 11 листопада у контрольованій Росією східній Україні. Вчорашні незаконні процеси були спробою Москви інституціювати своїх донбаських довірених осіб, так званих "Донецької та Луганської народних республік". Цим суб'єктам не місце в рамках Мінських угод або у конституційному уряді України, і їх слід демонтувати разом з незаконними збройними формуваннями" Держдеп США

Американські дипломати уточнили, що "якщо б Росія вважала, що 11 листопада незаконні "вибори" призведуть до міжнародної поваги її довірених осіб, міжнародна реакція доведе, що вона помилялася".

Популярні новини зараз

Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"ОБСЄ відмовилася стежити за вчорашнім фарсом. Дії Росії були засуджені в столицях по обидві сторони Атлантики і на полях Ради Безпеки ООН і ОБСЄ. Сполучені Штати і Європейський союз одноголосно висловилися проти вчорашнього порушення суверенітету і територіальної цілісності України" Держдеп США

У повідомленні зазначили, що санкції проти Росії будуть вводитися до тих пір, поки Москва не виконає Мінські угоди і не поверне під контроль України Крим.

Нагадаємо, Вашингтон готовий скасувати антиросійські санкції, але тільки при виконанні певних умов. Про це заявив виконуючий обов'язки заступника голови місії США при ОБСЄ Грегорі Макрис під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає Politeka.

За словами представника Вашингтона, санкції триватимуть до повного виконання Москвою своїх зобов'язань в рамках Мінська, а пов'язані з Кримом санкції — до повернення півострова Україні.

Як повідомляв раніше портал "Знай.uа", США запропонували Путіну "санкційну" операцію.

Також портал "Знай.uа" повідомляв про те, що США обклали путінських олігархів драконівськими санкціями.