Вашингтон готовий скасувати антиросійські санкції, але тільки при виконанні певних умов.

Про це заявив виконуючий обов'язки заступника голови місії США за ОБСЄ Грегорі Макрис під час засідання Постійної ради ОБСЄ, передає Politeka.

За словами представника Вашингтона, санкції триватимуть до повного виконання Москвою своїх зобов'язань в рамках Мінська, а пов'язані з Кримом санкції — до повернення півострова Україні.

"Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України в рамках міжнародно визнаних кордонів. Ми не знаємо і ніколи не визнаємо цілеспрямовану анексію Криму. Ми приєднуємося до наших європейських та інших партнерів у підтвердженні того, що наші пов'язані з Мінськом санкції проти Росії будуть залишатися в силі, поки Росія не імплементує повністю свої зобов'язання в рамках Мінська. Окремі пов'язані з Кримом санкції залишаться в силі, поки Росія не поверне півострів під повний контроль Україні", - заявив він.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

Американський дипломат підкреслив, що поки Росія продовжує перешкоджати мирному процесу на Донбасі. А також загальмувала переговори між спецпредставником Держдепартаменту Куртом Волкером і помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

"Ми закликаємо Росію почати серйозні переговори про те, як завершити конфлікт, поліпшити політику безпеки та гуманітарної ситуації для місцевого населення, імплементувати Мінськ", - заявив Грегорі Макрис.

Він також вказав на агресивні дії Росії в Азовському морі, де вона перешкоджає міжнародному морському сполученню з українськими портами, демонструє порушення Москвою суверенітету і територіальної цілісності України. Складна ситуація залишається в окупованому Криму, де на регулярній основі проходять рейди, затримання і арешти, насамперед стосовно кримських татар.

Нагадаємо, Олега Дерипаску, Віктора Вексельберга і Андрія Костіна оголосили персонами нон-грата на Всесвітньому економічному форумі.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Україна ввела у дії санкції проти російських компаній.

Знай.uа писав, у Вашингтоні заявили про намір ввести додаткові санкції щодо Росії.