В Україні повністю провалено медичну реформу, про що свідчать спалахи небезпечних хвороб. Про жахливу ситуацію у галузі розповів народний депутат Сергій Шахов ("Наш край") під час парламентських слухання щодо подолання епідемії туберкульозу. Політик зазначив, що крім туберкульозу, в Україні також росте епідемія і інших небезпечних захворювань.

"Група "Воля народу" буде підтримувати цей проект постанови (проект постанови про парламентські слухання на тему: "Шляхи подолання епідемії туберкульозу в Україні" – Ред.). Але є ще питання до комітету і питання до всього парламенту і народних депутатів. Саме на Сході сьогодні спалах не тільки туберкульозу, а ще й кору. У 17 разів збільшився спалах епідемії. 35 233 особи сьогодні захворіли. З них 21 500 дітей", – зазначив нардеп.

Шахов додав, що на сьогоднішній день медична реформа в Україні рухнула.

"Реформа медична сьогодні рухнула разом з Уляною Супрун. Сьогодні ми вимагаємо негайного розслідування з питань епідемії кору, з питань епідемії туберкульозу, негайного відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я від посади. І також негайного вирішення питання з вакцинацією. Вакцинація також провалена", – додав політик.

Раніше ж стало відомо, до яких жахливих наслідків можуть призвести нововведення, пов’язані з медреформою. Так, українцям тепер радять консультуватися з лікарем по телефону, а не поспішати на прийом до лікарні або ж викликати фахівця додому.

Популярні новини зараз

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою

Показати ще

Дивіться: Шахов про необхідність відставки Кабміну

Нагадаємо, Шахов прокоментував наслідки нових цін на газ. Як повідомляв "Знай.ua", Шахов показав, які насправді зимові запаси України. Також "Знай.ua" писав, Шахов викрив проданих "кнопкодавів" у Раді.