Чиновникам Росриболовства заборонили протягом трьох років відвідувати Україну. Вони покинули країну.

В Україні на три роки заборонили в'їзд голові делегації офіційних осіб Росії на переговорах щодо вирішення проблеми риболовлі в Азовському морі Ігорю Рульову і ще двом чиновникам Росриболовства.

"Вчора під час оформлення вильоту рейсом на Стамбул в аеропорту" Бориспіль "відповідно до наявної інформації прикордонники заборонили в'їзд голові цієї комісії Ігорю Рульову і ще двом учасникам комісії з РФ строком на три роки", - повідомив спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян у коментарі "Інтерфакс-Україна".

При цьому, за його словами, російські чиновники вже не заперечували відвідування анексованого Криму.

Скандал розгорівся на засіданні українсько-російської комісії щодо квот на вилов риби в Азовському морі. Здебільшого він сосувався персони Ігоря Рульова, керівника Азовсько-Чорноморського регіонального управління Росриболовства. Керівник російської делегації порушив чинне законодавство України, перетнувши державний кордон з Кримом, який є зачиненим відповідно до рішення українського уряду.

Ігор Рульовий

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Повідомити делегації про те, що Рульов незаконно перетинав кордон із Кримом приїхав Рафат Чубаров, який заявив, що цьому є незаперечні докази. Підтверджує слова Чубарова й інформація, опублікована в мережі 26 червня 2017 року на сторінці федерального агенства з риболовства м. Севастополь – Ігор Рульов зустрічався з рибалками Криму.

"Він укріплював російсько-окупаційну владу в Криму. Українська делегація веде переговори з делегацією, яку очолює злочинець. Згідно українських законів, він взагалі не мав права бути пропущеним через український кордон", - зазначив Чубаров.

Чубаров також зажадав від СБУ негайно видворити з України главу російської делегації.

У свою чергу, заступник голови Державного агентства рибного господарства України Андрій Кравченко висловив думку, що не проведення цієї комісії ставить під загрозу легальний промисел наших рибалок і є загроза втрати частини промислової акваторії Азовського моря.

Зазначимо, що українсько-російська комісія засідає раз на рік і саме тут вирішується дозволений обсяг вилову риби а далі на основі рішень розподіляються квоти між державами.

Нагадаємо, Україна намагається домогтися від європейських партнерів визнання Азовського моря як "міжнародного водойми", а не внутрішнього моря двох держав.

Зміна статусу водойми необхідно для того, щоб іноземні військові судна могли туди заходити. Таким чином Україна має намір заручитися підтримкою партнерів по альянсу безпеки і ЄС в припиненні провокацій у морських кордонів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", Порошенко заявив, що українська армія готується до контратаки російської агресії на Азовському морі.

Також "Знай.ua" писав, підрозділи Міністерства внутрішніх справ України збільшують свою присутність в акваторії Азовського моря через дії Російської Федерації