Днями з'явилась інформація про зміни так званої вертикальної прямої у офіційній взаємодії Кремля із незаконними формування "ДНР" та "ЛНР" на Донбасі.

Володимир Путін

РосЗМІ повідомили, що у "ДНР" і "ЛНР" не буде кураторів за лінією адміністрації президента Росії Володимира Путіна до листопада, оскільки наразі у них немає офіційного статусу.

Ситуація пояснюється тим, що 2 жовтня Володимир Путін підписав указ про перетворення управління президента РФ із соціально-економічної співпраці з державами – учасниками СНД, Абхазією і Південною Осетією на управління президента РФ із прикордонного співробітництва.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Показати ще

Начальником реорганізованого управління було призначено Олега Говоруна, який протягом місяця має сформувати штатний розклад. Усіх працівників управління, у тому числі тих, які займалися Донбасом, вивели за штат. Тому виходить так, що наразі так звані куратори Донбасу за лінією адміністрації президента не мають офіційного статусу, сказано в повідомленні.

За інформацією видання, Донбас готується до "виборів" глав обох республік: у "ЛНР" визначилися з кандидатами, а в "ДНР" приїжджають нові "куратори", і "практично кожен прикривається віртуальним мандатом від адміністрації президента РФ".

бойовик "ДНР"

Понад місяць тому в Донецьку з'явилися "куратори" з позивними Чайка і Патріот, а тиждень тому приїхало ще двоє – вони теж позиціонують себе як "політтехнологи адміністрації": так звані Денис Лотов і якась Софія.

І це логічно, стверджують журналісти, адже після загибелі ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка в Донецьку триває переділ сфер упливу і процес політичного бродіння. За даними перевірених джерел, днями в Ростові-на-Дону відбулася "сходка кримінальних авторитетів та "злодіїв у законі", на якій обговорювали сфери впливу у "ДНР".

Ватажок бойовиків "ДНР" Олександр Захарченко

Зокрема, ішлося про виділення так званих квот, переділ та передання майна, контрабанду тютюну із заводу "Хамадей".

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України затримали в Запоріжжі бойовики терористичної організації "ДНР". Про це повідомив прес-центр СБ України у вівторок, 9 жовтня.

СБУ


Як писав раніше Знай.ua, окупант з "ДНР" Олександр Ходаковський, який раніше був так званим "керівником міністерства безпеки ДНР" тепер бере участь у "виборах" самопроголошеної республіки. Він розповів, що настрої в регіоні змінюються.

бойовик "ДНР"


Також Знай.ua писав про те, що у мережі з'явилася інформація про те, що медичним працівникам з міста Шахтарськ, який знаходиться на тимчасово окупованій території "ДНР" забороняють розмовляти на певні теми. Навіть по телефону.