У понеділок, 1 жовтня, Президент України Петро Порошенко вручив гостю із Франції високу державну нагороду.

Петро Порошенко

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

[quote author=""]"Президент Петро Порошенко у понеділок, 1 жовтня, вручив колишньому президенту Франції Франсуа Олланду найвищу нагороду України - Орденом Свободи", - йдеться в повідомленні.[/quote

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"Маю честь вручити Франсуа Олланду високу державну нагороду України - Орден Свободи. Ця вища державна нагорода символізує нашу безмежну вдячність за ту принципову позицію, яку Франсуа Олланд проявив, підтримуючи наш суверенітет, територіальну цілісність і незалежність", - оголосив Порошенко.

Сам указ Президент підписав ще 23 серпня 2017 року. "За вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, популяризацію її історичної спадщини і сучасних досягнень", - сказано в тексті.

Журналісти наголошують, що Орден Свободи - одна з найвищих нагород в Україні. Станом на 1 жовтня його отримав тільки 61 чоловік, багато з яких - громадяни інших країн. Це найвищий орден України, яким можуть бути нагороджені іноземці та особи без громадянства.

Варто нагадати, що Франсуа Олланд був президентом Франції в 2012-2017 роках, брав безпосередню участь в укладанні Мінських угод, про що пізніше написав у своїх мемуарах.

Нагадаємо, у понеділок, 3 вересня, представник Міністерства закордонних справ Франції виступив із заявою у зв'язку з убивством голови самопроголошеної ДНР Олександра Захарченко, передають російські ЗМІ.

Він зазначив, що "розвиток подій на сході України" не скасовує зобов'язання сторін щодо реалізації Мінських угод.

Більш того, підкреслив дипломат, чесні переговори потрібні саме тоді, коли виникає напруженість. Тому зустрічі в нормандському форматі Росії, України, Франції та ФРН французька сторона вважає більш ніж доцільними.


Як писав раніше Знай.ua, США, Франція, Німеччина і Канада погодилися з доводами британської сторони в тому, що російська влада "майже напевно" причетна до отруєння в Солсбері.

У їхній спільній заяві, поширеній перед засіданням Ради Безпеки ООН, говориться, що отруєння Сергія Скрипаля та його дочки "з великою часткою ймовірності" було санкціоновано на рівні уряду Росії. Про це повідомляє Sky News.

Володимир Путін


Також Знай.ua писав про те, що екс-помічник і передбачуваний коханець президента Франції Еммануеля Макрона опинився в центрі нового скандалу.