Зустріч в "нормандському форматі", яка тривала майже 16 годин і закінчилася сьогодні зранку, політологи називають перемогою. А реакцію Кремля, що все "пройшло супер!", просять ділити на десять. Фізіономісти подивившись на політиків, переконують – зустріч нічого не змінить. Володимир Путін демонстративно нудьгував, Франсуа Оланд блукав поглядом, а Петро Порошенко був "школяром, що завинив".

Політолог та професор Києво-Могилянської Академії Олексій Гарань пояснює, що по результатах зустрічі підписаний тристоронньою групою документ, після якого можна розраховувати на припинення вогню.

"Він є повторенням мінських домовленостей, які були підписані у вересні минулого року. В тому числі і про негайне відведення іноземного контингенту, який зараз перебуває на Донбасі. Я кажу про найманців з Росії, Казахстану та інших країн. Дуже важливим є пункт про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей. Це означає, що немає ніякої ЛНР та ДНР. І він зриває розвиток подій, на які розраховував Путін. Він хотів створити автономії в межах Луганської та Донецької областей. А потім блокувати зсередини будь-які політичні рішення. Угоди зривають його плани", - переконаний експерт.

Політолог додає, що виконання домовленостей буде саботуватися та не виконуватися російською стороною. Проте європейські політики участю в переговорах показали свою підтримку Україні.

Експерти-психологи навпаки, сумніваються у позитивному результаті зустрічі. Фізіогноміст Григорій Семчук подивився на міміку лідерів європейських держав під час зустрічі, і не побачив нічого хорошого.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

"Абсолютно марна зустріч. Путін демонстративно позіхав, зітхав, виказував нудьгу. Тобто показував, що ця зустріч не більше, як фарс. Після неї не буде жодних рішень та наслідків. Те саме можна було побачити на обличчі канцлера Німеччини Меркель. Вона показувала, що є тільки посередником в переговорах між Росією та заходом, не більше. По міміці її щік зрозуміло, що найближчим часом грошей вона не виділить. Роль Франсуа Оланда можна назвати "для масовки". По тому, як він блукав поглядом, йому все було "до лампочки". Лукашенко в цій зустрічі був тамадою, всіх приймав та смачно годував. А Порошенко виглядав страшенно знервованим. Агресію видавала посмішка, схожа на оскал. Він не міг дочекатися кінця зустрічі, яка нічого не вирішувала. Він нагадував школяра, якого зараз будуть сварити", - зазначив фізіогноміст.