У міжнародний розшук нещодавно зібралися оголосити депутата Харківської обласної ради – його підозрюють у земельних оборудках за так званою "кооперативною схемою".


За даними офіційного ресурсу місцевої прокуратури, зараз він може переховуватися у Росії.

Слідче управління прокуратури Харківської області проводить досудове розслідування за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України. Тобто він не просто заволодів чужим майном, а й вступив у змову із низкою посадових осіб, легалізувавши "тіньові прибутки".


В ході слідства вдалося встановити, що саме цей депутат, прізвище якого поки не називають, виступив одним із співзасновників обслуговуючого кооперативу, до статутних документів якого внесли недостовірні відомості про мету створення.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще


Схема працювала наступним чином: підозрюваний обіцяв надати житло, або принаймні розпочати його будівництво, звісно в обмін на те, аби люди "реєструвалися, як члени кооперативу". Насправді, ділянки видавалися безкоштовно, з ресурсів обласної ради, але чиновник віддав по 2 гектари під приватну забудову. У результаті місцева громада "не дорахувалася" у бюджеті солідної суми: 400 мільйонів гривень.


Одразу після оголошення у розшук 50-річний фігурант кримінального провадження виїхав до Росії, тому до "Інтерполу" вже направили повний пакет документів.


До слова, кожен громадянин за законом і без того має право на так звану "пайову частку", для цього у жодні сумнівні кооперативи вступати не потрібно.

Варто прийти у селищну, чи міську раду, написати відповідну заяву і керуючись документами голова зобов'язаний показати вам всі наявні (вільні) ділянки.


Дивіться: Депутат облради підозрюється в земельних оборудках за так званою "кооперативнию схемою"


Нагадаємо, лідер "Радикальної партії" Олег Ляшко осоромився на весь світ через Єрусалим.
Як повідомляв Знай.ua, розкрито шахрайські схеми евакуації машин, через які водії змушені платити потрійний тариф.
Також Знай.ua писав, оприлюднено повний список депутатів, які прогуляли усі засідання Ради.