Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про відставку.

Юрій Луценко

Посадовець зазначив, що збирається залишити крісло Генрокурора навесні наступного року, тобто в період виборів Президента в Україні.

Про повідомляє "ТСН".

"Хочу допрацювати до президентських виборів, які відбудуться навесні 2019 року. Я важаю, це буде гарантією того, що вони відбудуться відповідно до закону і у встановлений час, без фантазій на цю тему ... Як тільки я закінчу, в травні приблизно, думаю повернутися до політичної діяльності", - заявив Луценко.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Генпрокурор Юрій Луценко

При цьому він додав, що не буде учасником виборчого штабу Петра Порошенка і взагалі "відмовився брати участь у засіданнях будь-яких виборчих штабів".

"Сьогодні Генпрокуратура заважає не тільки фігурантам кримінальних проваджень, але і учасникам політичних процесів. Я відмовився брати участь у засіданнях та втручатися у діяльність виборчих штабів. Насправді пропозиція була тільки з одного, як ви розумієте. Я не буду учасником виборчого штабу чинного президента", - розповів Луценко. "Також я не збираюся звертати увагу на процесуальні процеси щодо інших учасників виборчих перегонів", - додав чинний генпрокурор.

Генпрокурор Юрій Луценко

Нагадаємо, у Генеральній прокуратурі вирішили розібратися в екстрадиції вірогідного бійця АТО Тимура Тумгоєва.

Юрій Луценко

Там відкрили кримінальне провадження за статтею "Службова недбалість", яка могла призвести до помилкової екстрадиції в РФ військового. Про це повідомила у Facebook прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

"19 вересня до ЄРДР внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України щодо перевірки обставин екстрадиції Тимура Тумгоєва в РФ і можливої наявності в діях посадових осіб ГПУ, СБУ, МВС та ДМСУ ознак службової недбалості шляхом проведення досудового розслідування", - пише вона.

Як писав раніше Знай.ua, Генеральна прокуратура не володіє жодним доказами щодо участі в АТО виданого Росії уродженця Інгушетії Тимура Тумгоєва.

Генпрокурор Юрій Луценко

Так стверджує на своїй сторінці у Facebook речниця очільника ГПУ Лариса Сарган.

Тимур Тумгоєв


Також Знай.ua писав про те, що у понеділок, 17 вересня, в ході акції протесту під будівлею Генеральної прокуратури постраждали семеро співробітників.