Екс-заступник Міністра інфраструктури Євген Кравцов виконує обов'язки керівника "Укрзалізниці" більше року. ГО "Zалізниця без коррупції" нагадала українцям про невиконані обіцянки Кравцова за цей рік.

Корупція

Ще в першому інтерв'ю Кравцов заговорив про необхідність створення незалежного антикорупційного органу – "комплаєнс-офісу", рішення про формування якого було прийнято ще в березні 2016-го. Цікаво, що залізниця мало не з десяток разів анонсувала старт цієї реформи, проте за три роки "комплаєнс-офіс" так і не створили.

Зате наслідки відсутності зрушень вражають: один з членів правління УЗ отримав відразу 36 адмінпротоколів від НАЗК за ухилення від декларування доходів.

Автоматизований розподіл вагонів

Розробляти програмне забезпечення доручили ТОВ "НВП "ТМССофт" – лідеру за отримання контрактів на обслуговування залізниці.

Популярні новини зараз

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Минув рік – і залізниця відмовилася від системи... За даними ЦТС, на початку червня 2018-го її припинили використовувати саме через проблеми з програмним забезпеченням.

Йдемо до виробника

"Відходимо від практики закупівель через "три руки". Доручив філії "Центр забезпечення виробництва" призупинити процедуру закупівлі стрілочних переводів і запасних частин, що набула суспільного резонансу", – написав Кравцов в Facebook.

За словами керівника УЗ, рішення про розірвання договорів із посередниками, в яких НАБУ побачила накрутку ціни на 35-40%, керівництво філії має прийняти протягом декількох днів.

Так, вже за тиждень залізниця підписала всі договори з прокладкою ТОВ "Крендлз" на поставку комплектів стрілочних перекладів! І ні один із договорів, за даними системи ProZorro, так і не розірвали...

Корабель-привид

4 роки на балансі "Укрзалізниці"– 2 вантажних порома, які повинні були б забезпечити контейнерні перевезення Чорним морем і з'єднання Азії з Європою через Україну.

Однак Кравцов аж 2 рази "запускав" їх у роботу. НАБУ з'ясувало, що закуплене для поромів раніше паливо на 100 млн гривень загадковим чином зникло.

Нагадаємо, Укрзалізниця знову підніме ціни.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україну прибув перший локомотив General Electric "Тризуб".

Також портал Знай.uа писав, що через закриття транспортного сполучення з Росією Україна не зазнає матеріальних збитків.