6 вересня на Всеукраїнській акції під Верховною Радою, представники політичних партій, активісти і звичайні українці закликали підтримати зміни у виборчій системі


Одним з тих, хто виступив з трибуни під Верховною Радою з закликом змінити виборчий кодекс, а також влада, яка не дозволяє це зробити, став Олексій Гриценко лідер Автомайдану, а також син руковидителя партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка.


За словами Гриценка, влада в Україні належить олігархату, а не народу України. Активіст переконаний, що без зміни існуючої виборчої системи в Україні фактично не зможе змінитися характер влади і до керівництва країною не зможе прийти ніхто крім олігархів.


У своїй промові, громадський діяч закликав мітингувальників і народ України сказати, немає «вибором за законом Януковича», більш того він закликає сказати «немає виборів за законом Порошенка».

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще


Гриценко молодший апелює до того, що Януковича вже давно немає на території нашої країни та за ситуацію, яка склалася відповідальність несе ніхто інший, як діючий президент. До влади повинні прийти ті, хто зможе людей з більш низького класу підняти до середнього, тільки так за словами Гриценка здатна розвиватися суспільство.

«Прийшли політичні сили після Майдану, підписали угоду, вони візьмуть нове виборче законодавство — за відкритими виборчими списками. Це була обіцянка. Скільки часу минуло, а цього не сталося. Люди нам просто брешуть. Чи це допустимо? Немає. Нова виборча система зменшить рівень корупції. Адже на мажоритарних округах купуються голоси. По-друге, існує велика ймовірність повернення проросійських сил в парламент це ми не повинні допустити «, заявив Гриценко.


Нагадаємо, напередодні, зі своєї сторінки у фейсбук Анотолий Гриценко закликав взяти участь у мітингу під Верховною Радою за внесення змін у виборчу систему України. На думку Гриценка, нинішня виборча система, в поєднанні з необмеженою політичною рекламою на телеканалах і пануванням олігархату, блокує зміна політичної верхівки влади. На переконання Гриценка подібна ситуація — фактично блокує системні зміни, глибинні реформи і, в підсумку, позитивний розвиток країни.