Політ з однієї точки Землі у протилежну на Boeing 747 займає 22 години. Людство вже неодноразово задумувалося над тим, як скоротити час подорожей, і задавалося питанням, що буде, якщо пробурити Землю. І хоча реалізація подібної ідеї неможлива в принципі, портал «Цікава наука» спробував пофантазувати, як швидко б людина могла потрапити з однієї точки Землі в протилежну через уявний наскрізний тунель у товщі планети.

Відповідні роздуми можна побачити на відео.

Згідно першої теорією, людина не зможе пролетіти через тунель через так званий ефект Коріоліса. Уже через кілька кілометрів вільного польоту вона вдариться у східну стіну.

Є також інше твердження. У разі відсутності згаданого ефекту та сили тертя уже за 13 хвилин людина може долетіти до центру Землі на швидкості 10 кілометрів за секунду, а вже там спрацює зворотній ефект, і її рух значно уповільниться. Що буде потім, пропонуємо дізнатися, переглянувши відео.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", вчені роздивилися на Марсі башти, побудовані, як вважають, представниками інопланетних цивілізацій.