Загублена частина знаменитого арабського скакуна, який разом зі своїм власником Наполеоном Бонапартом пройшов безліч боїв, нарешті повернулась до музею, де зберігаються залишки коня, на кличку Маренго. У Великобританії знайшли копито улюбленця французького імператора.

Копито знайшли в одному з покинутих маєтків у графстві Сомерсет, воно просто лежало в шафі, загорнуте у шматок паперу - повідомляє Times.

Раніше старовинним будинком та конем володіла заможна родина після поразки війська Бонапарта під Ватерлоо у 1815 році Наполеона відправили у заслання на острів Святої Єлени. Його конем, який побачив низку масштабних битв, заволодів граф Вільям Ангерстейн.

200 років тому Маренго жив на фермі у Британії до 1831 року. А у поважному віці 38 років кінь померю. Тоді його новий власник із двох копит виготовив коробки для нюхального тютюну, якими полюбляв хвалитися перед гостями на прийомах.

Минуло 202 роки з того часу, як знайшлося копито тварини. Те, що воно дійсно належить Маренго, підтвердив аналіз на ДНК. Частину коня передали до Музею палацової кавалерії.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Ірландія і Британія не можуть поділити жеребця Наполеона.