В ніч проти 2 березня на російсько-українському кордоні помер 71-річний росіянин під час проходження паспортного контролю. Російське подружжя Михайло та Ядвига Яблонські із села Нікольське Белгородського району їхали навідати свого сина у Харків. Митницю у Росії вони пройшли без проблем, а в міжнародному пункті пропуску "Гоптовка", що на Харківщині чоловіку стало зле через те, що він не міг пред'явити закордонного паспорту на вимогу українських прикордонників.

"Чоловік їхав автобусом Белгород-Харків. Близько 18.00 вечора у пасажирів почали перевіряти паспорта. У росіського подружжя літнього віку закордонних паспортів не було. Із 1 березня в'їзд до України росіянам дозволений лише за наявності закордонного паспорту, - каже Мирон Сидор, помічник начальника Східного регіонального управління Держкордонслужби. - Тому прикордонники попросили їх вийти із автобуса. В цей час чоловікові стало погано".

Працівники митниці одразу викликали швидку допомогу, але медики не вспіли врятувати чоловіка. Істинні причину смерті поки встановлюють, та дружина росіянина повідомила, що у чоловіка були проблеми із серцем.

Забрати тіло батька на кордон приїхав син покійного із Харкова, а його мати повернулася назад до Росії, бо перетнути український кордон їй так і не дозволили.