На річницю подій на київському Майдані російська влада примусово зганяє вчителів в центр Москви.

"Сьогодні мою знайому, шкільного педагога в Москві, викликали в управління освіти що на метро Дмитрівська. Вручили папір, який вона повинна довести до відома свого колективу, тобто шкільних вчителів. Звертаю увагу що папір без печаток і підписів, а також без конкретного адресата. Рух "Антимайдан" в дії, точніше показує свою недієздатність, в черговий раз використовуючи адміністративний ресурс, залякування і погрози для залучення людей на заходи", - написав у Facebook москвич Аркадій Єгоров.

Він виклав документ профспілки працівників освіти на науки російської столиці. В ньому зазначено, що в суботу, 21 лютого, відбудеться хода-мітинг під девізом "Рік Майдану. Не забудемо, не простим!".

"Наша контора теж постійний учасник подібних заходів за відгули. Із пройденого: першотравень, "прособянінскі гуляння" на Болотній. На першотравень нашій групі дісталися таблички "Ми віримо Путіну". Так через всю Червону площу пронесли їх вниз головою, соромно було піднімати", - коментує мітинг Ігор Синявін.