Молодий активний підводний вулкан у Тихому океані, який перетворив все навкруги у бездиханну пустелю, нещодавно зародив на ній життя. Вчені виявили на гарячих скелях вулкана екстремофільні бактерії, яких назвали "волосся Венери".

Ексртемофіли знайшли дослідники, під час експедиції у 2014 році, - пише Nature Ecology & Evolution.

Під час виверження вулкана Тагора в Канарському архіпелазі, над океаном піднявся стовп диму на сотні метрів, тоді і виявили незвичайний вулкан. Після цього все навколо перетворилося в пустелю, шкідливі викиди повністю змінили близько десяти кілометрів морського дна, - говорять вчені.

Проте згодом, група біологів на чолі з Роберто Дановаро виявила на базальтовій поверхні живі та незрозумілі організми, які здіймалися догори пучками білих філаментів, що були схожі на волосся, тому ці бактерії, що пристосувались до екстремальних умов існування, отримали таку назву.

Фото: бактерії, сфотографовані підводним дроном

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

"Волосся Венери" за структурою ДНК дуже відрізняються від інших відомих науці організмів. Ці бактерії не бояться токсичних випарів сірководню, та, можливо харчуються ними.

Пристосованість бактерій до практично нереальних умов дещо спантеличила вчених. Як і коли потрапили ці організми до місця геологічної катастрофи, ще належить вивчити науковцям.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", астробіологи вважають, що в глибинах океану, який розташований під поверхнею супутника Сатурна Енцелада, цілком може існувати життя у вигляді організмів, схожих на тихоходів, яких ще називають "космічними ведмедями".