Білий дім залишить санкції проти Росії в силі до того часу, пок не будуть виконані всі пункти Мінських угод.

Таку заяву в ефірі "Голосу Америки" зробила другий заступник держсекретаря США Бріджит Брінк.

Вона підкреслила, що американська влада цінує територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів. Крім того, в Білому домі підтримують "нормандський формат" і сподіваються, що зусиллями представників Німеччини і Франції, а також України та Росії вдасться досягнути миру на Донбасі.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон уважно стежить за подіями на сході України і, за словами Брінк, стурбований ескалацією насилля в зоні АТО. Особливе занепокоєння американців викликає цивільна інфраструктура та безпека спостерігачів. Ці побоювання посилилися після загибелі на підконтрольній бойовикам території співробітника СММ ОБСЄ, який був громадянином США.

Брінк вже вкотре підкреслила важливість для України реформ, насамперед, боротьби з корупцією.

Популярні новини зараз

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Показати ще

"Ми рішуче закликаємо продовжувати втілювати реформи, а США надаватимуть таким реформам допомогу і політичну підтримку. Саме на такий результат ми всі сподіваємося", – зазначила вона.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", після зустрічі з російським президентом Володимиро Путіним Тіллерсон поставив господарю Кремля жорсткий ультиматум по Україні.