На презентації новинок систем озброєння і зброї президенту Петру Порошенку і вищому військовому керівництву країни представили новий вітчизняний зразок стрілецької зброї. Штурмовий автомат тримав назву "Малюк".

Про це повідомляє "Зброя України".

Він є кардинальною модернізацією радянського автомата Калашникова. Презентацію провели фахівці "ІнтерПроІнвест" спільно з партнерами з Науково-технічного центру точного машинобудування України. Розробка автомата почалася ще в 2005 році.

"Малюк" має схему "булл-пап", тобто спусковий гачок роташований перед магазином і ударно-спусковим механізмом. Там само й клавіша викиду магазину. Запобіжник виконаний у вигляді кнопки та перенесений вперед.

Читайте також: Фото дня: на Луганщині воюють "Автоботи"

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Зброя оснащена трьома планками "Пікатінні", що дозволяє встановлювати додаткові оптичні і механічні пристрої, зокрема прицілу, рукоятки, сошок тощо. Також на "Малюк" кріпиться глушник, який можна швидко замінити.

Магазин для нього використовують від автомату Калашникова. Його вставляють в спеціальну шахту, яка краще фіксує його та полегшує примикання. Однак ця конструкція не дозволяє використовувати багаторядні магазини і диски.

Навколо ручки керування вогнем розташована спеціальна скоба, яка ускладнює вибивання автомата з руки стрілка. Запобіжник зручно розміщений над спусковим гачком, а перемикач режиму стрільби у вкрай незручному місці - ззаду справа.

Штурмовий український автомат "Малюк" має хороші шанси у просування як усередині країни, так і на світовому ринку стрілецької зброї.