Поліське чудо, каврук або український хамон - так називають традиційну для цього регіону страву. У народі вона більш відома як мацик. Всі охочі могли скуштувати страву на першому в Україні фестивалі, присвяченому їй.

Про це повідомляє Erve.ua.

Мацик - це сиров'ялена свинина. Готувати її почали у деяких північних районах Рівненської та Волинської областей. Тому не дивно, що перший фестиваль пройшов у Кузнецовську на честь Дня міста.

На свято з'їхались шанувальники старовинних рецептів, а також гурмани поліської кухні. Сюди завітали й навіть ті, хто вперше почув про цю страву.

Читайте також: На Сумщині відбувся байк-рок-фестиваль "STEEL ANGELS" (фото, відео)

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Поліський делікатес, як і в давні часи, готують за традиційним рецептом. Для мацика обирають тільки добірне, свіже свиняче м'ясо. Його солять, перчать та додають лавровий лист. Потім до нього додають сало і перемішують. Начинку закладають у свинячий кендюх, який попередньо добре очищають. Після цього його кладуть під пресс, щоб витікла вся зайва рідина.

Мацик ситний та калорійний. Зазвичай його використовують у якості закуски. Та вживають невеликими порціями. Поліський делікатес не з дешевих. Проте він все ж більш доступний, ніж його закордонні аналоги. Зокрема, традиційний для Іспанії хамон.