Поліське чудо, каврук або український хамон - так називають традиційну для цього регіону страву. У народі вона більш відома як мацик. Всі охочі могли скуштувати страву на першому в Україні фестивалі, присвяченому їй.
Про це повідомляє Erve.ua.
Мацик - це сиров'ялена свинина. Готувати її почали у деяких північних районах Рівненської та Волинської областей. Тому не дивно, що перший фестиваль пройшов у Кузнецовську на честь Дня міста.
На свято з'їхались шанувальники старовинних рецептів, а також гурмани поліської кухні. Сюди завітали й навіть ті, хто вперше почув про цю страву.
Читайте також: На Сумщині відбувся байк-рок-фестиваль "STEEL ANGELS" (фото, відео)
В Україні пенсії ставлять на "паузу": у ПФУ відповіли, чому люди залишаються без грошей
Пенсіонерам дали лише 10 днів: кого оштрафують та залишать без виплат
Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Поліський делікатес, як і в давні часи, готують за традиційним рецептом. Для мацика обирають тільки добірне, свіже свиняче м'ясо. Його солять, перчать та додають лавровий лист. Потім до нього додають сало і перемішують. Начинку закладають у свинячий кендюх, який попередньо добре очищають. Після цього його кладуть під пресс, щоб витікла вся зайва рідина.
Мацик ситний та калорійний. Зазвичай його використовують у якості закуски. Та вживають невеликими порціями. Поліський делікатес не з дешевих. Проте він все ж більш доступний, ніж його закордонні аналоги. Зокрема, традиційний для Іспанії хамон.