Більш ніж 200 тисяч гривень передадуть на лікування поранених бійців АТО. Половину цих грошей виручили із аукціону картин, який провели у столиці. Іншу половину зібрали волонтери.

Про це повідомляє 5 канал.

Щодо аукціону, то усі картини створили самі військовослужбовці. 29 лотів, стартова ціна кожного 3 тисячі гривень, та купували їх щонайменше за 5 тисяч. Найдорожчу картину продали за 12,5 тисяч.

Малювали вояки переважно природу – Карпати, польові квіти, захід сонця чи шлях додому. Жоден із бійців до того справи з пензлем не мав, вчилися малювати воїни у шпиталях, де лікувалися. Допомагали їм студенти із київських університетів мистецтва і дизайну. Окрім картин вояків, на благодійний аукціон виставили кілька творів матерів захисників України.

Читайте також: В Україні розпочато благодійний проект "Ти тільки живи!"

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"У мене був післяопераційний період і думав тільки про сім'ю. Намалював, точніше намагався намалювати, сім'ю: доньку, дружину і себе на березі моря", – говорить заступник командира 101 бригади охорони Генерального штабу ЗСУ Олексій Донов.

"Ця картина називається "Надія". Тому що і на війні, і в житті останньою помирає надія. Ось там описана маленькими пташками – це ті хлопці, які полетіли від нас, але лишилися у наших душах", – зазначив військовослужбовець полку "Азов" Георгій Саралідзе.

"Карпати, соняшники. Я хотів виразити свої почуття, любов до свого краю, до свого народу", – додав військовослужбовець ЗСУ Дмитро Винокуров.