Сьогодні розбудили харківського бабака Тимка, щоб за традицією визначив час настання весни. Тварину витягли із зимового будиночка, щоб побачила свою тінь.

Куратор бабака Віктор Токарський, професор кафедри зоології харківського університету ім. Каразіна, пояснив за реакцією тварини, що весна буде тепла й настане через 6 тижнів. Проте в лютому ще варто чекати морозів.

Тварину витягли на стіл, де розклали символи благополуччя України в цьому році. Серед золотих батона, гирі та купюр, бабак вибрав гроші. Присутні на святі розтлумачили це як прогноз фінансового благополуччя.

Минулого року в церемонії прогнозу брав участь інший бабак також на прізвисько Тимко. Через 10-річний вік його відправили на пенсію, а повноваження урочисто передали однорічному Тимку-2.

За словами Віктора Токарського, нового "метеоролога" вибрали за спокійний характер. Його знайшли місцеві у степу й принесли на біостанцію в селі Гайдари. Там біологи займаються розведенням та вивченням цих тварин. День бабака вчені відзначають із 2004 рок

Популярні новини зараз

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще