Японія виділить 800 тисяч доларів, у рамках проекту ООН, для працевлаштування та розвитку власного бізнесу переселенцям з Донецької та Луганської областей, які проживають у Дніпропетровській області.

Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Переселенці, згідно з проектом, зможуть змінити професію з урахуванням актуальних спеціальностей. Наразі існує попит на фахівців у ІТ-сфері. Тому пріоритетною буде саме ця галузь.

ООН візьме на себе спів фінансування заробітної плати, для того аби зацікавити роботодавців працевлаштовувати переселенців.

"Створення можливостей для заробітку зможе вирішити безліч питань. Саме тому працевлаштування людей - наш пріоритет", - зазначив керівник проекту Руслан Федоров під час зустрічі з радником голови Дніпропетровської ОДА Віталієм Литвином.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

Крім того, ООН допоможе тим переселенцям, які хочуть розпочати власний бізнес. Для цього виділять грошові гранти та надаватимуть необхідні консультації з відкриття власної справи.

Читайте також: ЄС виділить 75 мільйонів євро на реформування держслужби

"Ми будемо розглядати будь-які бізнес-плани. Головна умова - вони повинні бути конкурентоспроможними", - наголосив Федоров.

На реалізацію одного бізнес-плану планують виділяти до 10 тисяч доларів. Литвин зазначив, що наразі в області проживають понад 90 тисяч переселенців.

Нагадаємо, міністр соціальної політики Павло Розенко на початку липня повідомив, що в Україні щотижня реєструють 15-20 тисяч переселенців з Донбасу.