Армія США розробляє екзоскелет, який прикріплюється на руці солдата. Роботизований пристрій допоможе підвищити точність стрільби зі зброї в умовах бою. Військові сподіваються з його допомогою прискорити навчання новобранців.

Про це повідомляє IBTimes.

Механічна рука MAXFAS розробляється в науково-дослідній лабораторії армії США. Екзоскелет повинен допомогти позбутися від тремтіння руки під час стрілянини з пістолета. Це дуже важливо для підвищення точності.

"Солдати повинні вміти швидко цілитися і влучно стріляти в безладному бою. Навчання із застосуванням MAXFAS дозволяє оволодіти навичками ефективної стрільби швидше, ніж того вимагають звичайні тренування", - заявив Ден Бахла з армійської лабораторії.

Читайте також: Поліції Абу-Дабі подарували авто-робокопа

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

На створення MAXFAS авторів надихнуло роботизований пристрій для відновлення рухів рук у людей, постраждалих від інсульту.

При мимовільному тремтінні в руках активуються двигуни, які коригують положення руки солдата. Випробування показали, що користувачі MAXFAS впевненіше володіють зброєю, навіть коли перестають ним користуватися.