Фахівці з університетів Данді й Единбурга в Шотландії придумали незвичайну технологію. Вона дозволить виробляти більш гладке морозиво і, найголовніше, воно танутиме дуже повільно.

Про це повідомляє AFP.

У технології використовується білок BslA. Він зустрічається в природі у деяких харчових продуктах. Білок зв'язує повітря, жири і воду в морозиві. Саме за рахунок цього воно стає більш гладким і стійким до танення.

Приміром, в морозильній камері на ньому вже не будуть утворюватися крижані кристали.

Спогади дитинства про липкі від морозива руки, за словами дослідників, відійдуть у минуле.

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Гороскоп на тиждень 25 листопада – 1 грудня для всіх знаків Зодіаку: Львів обдурять, Овни витратить сили, а Водолії мають слухати себе

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Показати ще

Читайте також: У Шанхаї випустили морозиво у вигляді голови повішеного японського прем'єра

Цей білок вчені планують отримувати за допомогою "дружніх бактерій". Фахівці з Шотландських університетів підкреслюють, що для виробників заморожених солодощів цей інгредієнт стане доступний протягом трьох-п'яти років.

Нагадаємо, у Великобританії створили морозиво, яке витримує спеку і не тане. Рецепт морозива тримають у таємниці. Єдине, що відомо, морозиво піддається термальній обробці за рахунок чого ріжок зберігає свою форму.