Фахівці з університетів Данді й Единбурга в Шотландії придумали незвичайну технологію. Вона дозволить виробляти більш гладке морозиво і, найголовніше, воно танутиме дуже повільно.
Про це повідомляє AFP.
У технології використовується білок BslA. Він зустрічається в природі у деяких харчових продуктах. Білок зв'язує повітря, жири і воду в морозиві. Саме за рахунок цього воно стає більш гладким і стійким до танення.
Приміром, в морозильній камері на ньому вже не будуть утворюватися крижані кристали.
Спогади дитинства про липкі від морозива руки, за словами дослідників, відійдуть у минуле.
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Читайте також: У Шанхаї випустили морозиво у вигляді голови повішеного японського прем'єра
Цей білок вчені планують отримувати за допомогою "дружніх бактерій". Фахівці з Шотландських університетів підкреслюють, що для виробників заморожених солодощів цей інгредієнт стане доступний протягом трьох-п'яти років.
Нагадаємо, у Великобританії створили морозиво, яке витримує спеку і не тане. Рецепт морозива тримають у таємниці. Єдине, що відомо, морозиво піддається термальній обробці за рахунок чого ріжок зберігає свою форму.