Однією з відмінних рис роботів є різкі, швидкі, та роботизовані рухи. Але таке "різка" поведінка насправді серйозно скорочує ресурс машини. Варто всього лише зробити рух більш плавним - і можна підвищити час роботи робота до 40%.

Цим і зайнялися фахівці з Технічного університету Чалмерса у Швеції.

Більш плавні і повільні рухи, згідно з дослідженнями експертів, дозволяють суттєво економити енергію навіть тоді, коли робот знаходиться в режимі очікування. До такого висновку робототехніки прийшли, коли інтегрували новий розроблений ними алгоритм оптимізації роботи. Він змінює поведінку і швидкість робота, роблячи її більш низькою.

Для забезпечення ефективної роботи нового алгоритму потрібна узгодженість роботи роботів на лінії. Спеціальна програма визначає точні місця максимального зближення двох роботів на лінії, а також з'ясовує вхідне та вихідне положення під час цього зближення.

Читайте також: У США з'явилось місто роботів (відео)

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима

Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок

Показати ще

Після цього програма починає моніторинг активності кожного робота в циклі і точках зближення. Зібрана інформація обробляється алгоритмом оптимізації, який виробляє нові інструкції більш ефективної поведінки машин в ланцюзі на лінії виробництва.

Так як половина суми рахунків за електрику у роботизованих підприємств припадає на величезну кількості роботів, то новий алгоритм роботи дозволить істотно скоротити ці витрати.